torstai 9. huhtikuuta 2015

Kymmenen vähälaktoosista vehnä-maissi-riisilettua

6dl vähälaktoosista maitoa
4 munaa
2.5 dl puolikarkeaa vehnäjauhoa
0.5 dl riisijauhoa
2 dl maissijauhoa
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
hyla voita
22 cm lettupannu

Sekoita maito ja munat, lisää sokeri ja suola. Laita sekoitetut jauhot vähän kerrallaan joukkoon. Tällainen seos harvemmin paakkuuntuu. Sekoita kuitenkin riittävän kauan Ei tarvitse antaa juurikaan seisoa. Sekoittele välillä paiston aikana sakkaa pohjalta.

Kuumenna levy, laita joka lettua ennen aina noin teelusikallinen voita. Pienennä eka letun jälkeen lämpö neloselle. Paista noin 1 minuutti, käännä ja paista vielä noin puoli minuuttia, heiluttele pannua ja nostele lettua tarvittaessa.