lauantai 11. huhtikuuta 2015

Gluteenittomia erikoisvellejä vauvalle

voit tehdä kyseiset reseptit maitoon tai veteen. Maitoreseptiksi käy vauvan maitojauheen lisääminen veteen ennen kuumennusta.

Hirssivelli

Kiehauta 2dl vettä tai maidonkorviketta. Sekoita keskenään 1dl vettä ja 0.5 dl hirssijauhoa (tässä). Kun vesi kiuhuu lisää seos norona joukkoon koko ajan sekottaen. Pienennä levyä kakkoselle ja jatka sekoittamista pari minuuttia. Pienennä ykköselle ja sekoittele hetken välein. Tee näin noin kymmenen minuuttia ja nosta seos lautaselle. Hirssin turvotessa seoksesta tulee vähän kuin hirssipuuron- ja vellin välimuoto joka kannattaa syöttää lusikalla

Riisivelli (ohje mm. Risenti risijauho pussissa)

Sekoita 1.5 rkl riisijauhoa 3dl:aan kylmää vettä tai maidonkorviketta. Kiehauta sekoittaen ja anna kiehua matalalla lämmöllä 3 minuuttia. Anna jäähtyä. Voidaan tarjota vaikkapa pullosta.

Maissivelli

Sekoita 2 dl vettä tai maidonkorviketta ja reilu ruokalusikallinen maissijauhoa. Kiehauta ja keittele sekoitellen muutama minuutti. Anna jäähtyä. Jos vellistä tuli puuromaista ja haluat tarjota pullosta, jatka sitä vedellä.