maanantai 2. kesäkuuta 2014

Omatekoinen chiliöljy

Tarvitset kuivattuja chilejä ja rypsiöljyä. Chilin ja öljyn suhde oman maun mukaan. Itse hienonsin noin 30 kpl chilejä ja käytin noin 1.5 desilitraa öljyä.

Hienonna kuivatut chilit mahdollisimman hyvin. Minulla tätä virkaa toimittaa ikivanha tehosekoitin kiinnitettynä vihannesleikkuriin. Huomaa että chilin haju tarttuu varsin tiukkaan kiinni ja on hankala saada pois.

Laita jauhetut chilit kuumuutta kestävään astiaan. Kuumenna rypsiöljy lähes kiehuvaksi, anna jäähtyä suunnilleen viitisen minuuttia. Kaada öljy chilien päälle. Seoksen pitäisi alkaa hiukan porisemaan. Liian kuuma tai kylmä öljy heikentää lopputulosta.

Käytä kyseistä oljyä esimerkiksi helpossa dippikastikkeessa: sekaisin soijakastiketta ja chililjyä ja avot. Säilyy hyvin jääkaapissa.