Ainekset:
Pari kevätsipulin versoa
Oliiviöljyä pirskaus
Noin 500 grammaa kanasuikaleita, mielellään leikkaa itse fileestä
Purkki vesikastanjoita
Noin 10 cm pätkä kesäkurpitsaa
2-4 valkosipulin kynttä
400 gramman tölkki tomaattimurskaa
Mustapippuria
Oreganoa
Salviaa
Kanaliemikuutio
(paprikaa/chiliä jauheena tulisempaan versioon, lisää nämä tällöin alkuvaiheessa)
Lisäksi valkokastikkeeseen:
6 dl rasvatonta maitoa
4 rkl vehnäjauhoja
200 grammaa raejuustoa
1 dl juustoraastetta (ja toinen samanmoinen lopuksi koko koreuden päälle
aivan pieni tujaus valkopippuria
hiukan suolaa
Lasagnelevyjä 12 kpl
Alkavalmisteluina:
Pilko tarvittaessa vesikastanjat pikku suupaloiksi
Leikkaa sipulinversot pieniksi
Valkosipuli murskaksi
Kesäkurpitsa raasteeksi, laita joukkoon hiukan merisuolaa
Ruskista kevyesti sipulinversot ja kanasuikaleet
miedolla lämmöllä oliiviöljyssä. Lisää joukkoon tomaattikastike ja huuhtele jämät pohjalta mukaan tilkalla vettä. Lisää myös
liemikuutio, valkosipuli ja mustapippuri. Heitä joukkoon
pilkotut vesikastanjat ja anna hautua viitisen minuuttia.
Lisää kesäkurpitsaraaste. Anna hautua vielä pari minuuttia ja sekoita sekaan hiukan oreganoa ja salviaa.
Nosta kattila sivuun.
Valkokastiketta varten sulata rasva teflonkattilassa, sekoita siihen jauhot ja hämmennä hetki. Lisää sitten
maito hiljalleen parissa erässä koko ajan kunnolla sekoittaen. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi, lisää raejuusto
ja pian perään valkopippuri + juustoraaste ja nosta liedeltä.
Laittele voideltuun vuokaan kerroksittain levyt, kanahöttö ja valkokastike. Kaikkein päällimmäiseksi
tulee vielä hiukan juustoraastetta. Paista uunissa noin 200 astetta ja 40 minuuttia. Anna vetäytyä kunnolla.