lauantai 8. maaliskuuta 2014

Perunavuoka jauhelihasta

Puolikas tuore chili
Rouhaus mustapippuria
Hyppysellinen kuivattua korianteria
Pari teelusikallista jauhelihamaustetta
Ripaus muskottia
Maustevoita (tässä Pirkka maustevoi)
400 grammaa sika-nautajauhelihaa
Noin 10 pienehköä perunaa
Aromia tuovaa mausteseosta, tässä zacin mixed seasoning (tai vaikkapa yrttisuolaa)
Öljyä


Kuori ja suikaloi kiinteät perunat ohuiksi. Poista siemenet ja suikaloi chili.

Kuumenna tilkka öljyä ja heitä chilit joukkoon, anna paistua hetki. Lisää jauheliha ja ruskista se. Mausta jauhelihamausteella, mustapippurilla, korianterilla ja muskotilla ja laita voideltuun uunivuokaan perunoiden kanssa. Sekoita hyvin. Päälle muutama veitsen veto maustevoita

Laita paistumaan 175 asteiseen uuniin noin tunnin ajaksi. Sekoita mari kolme kertaa tänä aikana. Maista ja lisää mausteseosta makusi mukaan. Laita vielä uunin loppulämpöihin muutamaksi minuutiksi.