Kypsän pomelon tunnistaa voimakkaasta makeasta tuoksusta, joka tunkee muovinkin läpi.
Se myös tuntuu painavalta, jonka kyllä huomaa kassallakin. Tämä vanha ja erityisen vitamiinipitoinen
hedelmä on syystä tai toisesta vasta nyt saamassa ansaitsemaansa arvostusta meilläpäin.
Suomeen tuodaan pomeloita eniten Kiinasta. Siellä ne kypsyvät pääosin paikallisen talven alkuun
eli noin uuden vuoden tienoilla Suomessa. Tänne marraskuussa ja joulukuun alkupuolella
saapuvat ovat harvoin vielä mehukkaimmillaan. Kaikki ovat kuitenkin jo syötäviä sellaisenaan.
Joulukuun lopusta eteenpäin onkin jo yleensä supermaukkaita tarjolla.
Sinänsä pomelo säilyy pakattuna herkästi puolisen vuottakin ja maku vain paranee. Kannattaa kuitenkin
tutkia, ettei hedelmässä ole erityisen pehmeitä kohtia. Kuoren vihreät osat eivät haittaa.
Pomelosta on helppo syödä vaikkapa puolet kerralla ja se ei ole edes sotkuista puuhaa, hedelmäliha irtoaa sisäkuorestakin
nätistä eikä ole liian vetistä. Voit vaikkapa poistaa vain puolet ulkokuoresta ja leikata lopun jääkaappiin kuorineen.