Mitäköhän voisi tehdä jos on tullut ostettua tai muuten saalistettua melkoin kilon kokoinen jäniksen paisti? Seuraavassa siitä tehdään kaksi varsin simppeliä ruokaa, joista toinen on polttavan tulinen ja toinen herkemmillekin maistuva.
Ensin leikkaa paisti noin neliösentin kokoisiksi lihapaloiksi ja jaa ne kahteen osaan, minulla jäi noin 300 grammaa kuhunkin. Muutaman pienimmän luun voi heittää sekaan ja lopuille kannattaa kehittää muuta käyttöä.
Tulista jänispaistia tarvitset ainakin parikymmentä kuivattua chiliä, muutama kymmenen setsuanin (sichuanin) pippuria tai vastaavaa, ruokaviinaa, tähtianiksia, valkosipulin kynnen sekä soijakastiketta.
Valmisteluvaiheessa leikkaa kuivatut chilit keskeltä poikki ja heittele enimmät siemenet pois, siivuta valkosipulin kynsi tai kynnet. Keitto-ohje kuvan alla (kyllä siellä lihojakin on):
Laita vajaa puoli desiä öljyä kuumentumaan kasariin. Heitä lihat kuumaan pannuun ja ruskista hyvin. Nosta ne sivuun odottamaan ja laita samoihin öljyihin valkosipuli ja pari kolme tähtianista, paista hetki ja heitä lihat takaisin joukkoon ja lisää heti perään chilit sekä muutama kymmenen pippuria. Laita perään hömpsäys riisiviinaa tai jotain muuta vahvaa kirkasta sekä soijakastiketta ja mahdollisesti vielä lisäksi suolaa. Sekoittele 10-15 minuuttia, maista ja tarjoile varovasti.
Miedon makuinen kuiva jänispata:
Tähtianis, 1 kuivattu chili, 5 (sichuanin) pippura, alkoholia, sipuli siivutettuna, (selleriä) (chilipaprikaa).
Pistä lihat marinoitumaan vähässä riisiviinassa puoleksi tunniksi. Kuumenna tilkka öljyä. Lisää joukkoon pari tähtianista, yksi kuivattu chili ja muutama sichuanin pippuri. Paista hetki ja lisää lihat joukkoon. Ruskista kevyesti ja lisää sitten hiukan riisiviinaa, 1 sipuli siivutettuna sekä selleriä ja chilipaprikaa suikaloituna maun mukaan. Paista hetki ja lisää hiukan soijakastiketta, anna muhia sekoitellen vajaa vartti ja maista

