lauantai 16. maaliskuuta 2013

Räyhäkkä kurkku-kanasalaatti

Keitä kilon satsia esimerkiksi broilerin rintaleikkeitä tai jotain muuta maustamatonta kananlihaa pari tuntia. pilko pätkä inkivääriä ja siivuta kokonainen kurkku. Heitä ne isoon kulhoon, revi rintaleikkeet siivuiksi ja heitä kurkkujen sekaan; nahkat totta kai myös.

Kuumenna muutama ruokalusikallinen öljyä ja sen seassa ruokalusikallinen pippureita ja toinen mokoma kuivattuja chilejä. kaada tämä satsi (tai ihan vain chiliöljyä eli chili oil seos, sitä voit laittaa joka tapauksessa vielä kunnon tujauksen) kanaseoksen joukkoon. Huomaat sekoittaessasi milloin koostumus vaikuttaa riittävän kostealta. Lisää myös soijakastiketta, hiukkasen viinietikkaa, ripaus sokeria ja tarvittaessa suolaa joukkoon. Tarjoile joko lämpimänä tai jäähtyneenä.