maanantai 30. toukokuuta 2016

Porsaan grilliluita ja merilevää haudutettuna

Reilu kilo porsaan grilliluita
merilevää (paksuja levyjä)
inkivääriä
Suolaa
(soijakastiketta, chilitahnaa tms)

Leikkaa porsaan kylkiluut luiden välistä sopiviksi paloiksi. Luun valkoiset rustot ovat hyvää syötävää ja nuo "pehmeät luut" voi hyvin leikata. Laita ne kylmään veteen ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua ja poista pinnalle nouseva veri. Kun verentulo loppuu, nosta ja huuhtele luut. Laita luut isoon haudutuspataan ja peitä vedellä, lisää mukaan sentin pala inkivääriä. Kuumenna kiehuvaksi ja käännä levy pienelle. Anna kiehua tunti ja lisää pienetyt merilevälevyt. Anna kiehua vielä 2.5 tuntia. Lisää pari teelusikallista suolaa. Tarjoa riisin kera dippikastikkeeen (soija+chili) kanssa. Keitinliemi on hyvää keittoa.