lauantai 25. lokakuuta 2014

Kuskuskana

4 broilerin fileepihviä
Sherryviinietikkaa
Kanaliemikuutio
Tomaattipyree
3 dl kuskusta
300 grammaa purjoa
Oliiviöljyä
Vettä
Roseepippuria
Suolaa
Salviaa
4 kinkkupalaa ohuina suikaleina


Nosta fileepihvit jääkaapista. Painele niiden pinnalle murskatut roseepippurit, pari hyppysellistä suolaa ja reilu teelusikka salviaa. Jätä makustumaan puoleksi tunniksi.

Laita sitten iso levy lämpiämään ja kattila siihen päälle jossa 6 dl vettä ja murskattu kanaliemikuutio, sekoittele kunnes seos yhtenäinen. Nosta sivuun ja laita iso wokkipannu joka on sivelty oliiviöljyllä levylle. Heitä purjot sekaan ja lämmitä niitä hetki. Nosta purjot kasariin liemen sekaan. Sekoita kyseiseen liemeen seuraavan kokkausvaiheen aikana vielä kymmenisen tippaa sherryviinietikkaa ja tomaattipyree.

Huuhtaise wokkipannu ja laita takaisin levylle. Pirskota pannuun 1 rl oliiviöljyä. Kun pannu on kuumana, laita fileepihvit paistumaan. Paista niitä 4 minuuttia per puoli. Kaada sekaan liemi ja hauduta miedolla lämmöllä viisitoista minuuttia. Sekoita kuskus ja kinkkusuikaleet joukkoon ja anna olla vielä levyllä viitisen minuuttia kuskusta sekoitellen

Jos käytät pihvien sijaan vaikkapa suikaleita, ruskista ne vain kevyesti ensimmäisessä vaiheessa.