Kukkakaalin ja parsakaalin keittäminen vähässä suolassa ja rasvassa ei vaadi ihmeitä. Jos ostat kasvit tuoreina, on niissä tyypillisesti mukana ainakin jonkin verran vartta ja kenties lehtiä. Nämä osat päätyvät turhan usein roskakoriin. Ne ovat kuitenkin täysin pätevää syötävää. Kun haluat lisätä ne mukaan, pilko parsakaalin ja kukkakaalin varret ja keitä niitä vähintään noin 15-20 minuuttia kunnes ne ovat pehmenneet. Kukkakaalin lehdille riittää lyhempikin aika.
Kukintojen keittoaika riippuu hieman koosta. Parsakaalin kukinnoille se on noin 6-7 minuuttia ja kukkakaalin vastaaville minuutti pari kauemmin. Voi heittää ne samaan liemeen muiden osien kanssa. Toisaalta voit keittää kukinnon kokonaisena, jolloin sen keittoaika on lähes sama kuin varsiosien. Alikeittäminen ei sinänsä ole ongelma, parsakaali on hyvää raakanakin ja kukkakaalistakin tulee korkeintaan ilmavaivoja.
Kuvassa on tyyppiesimerkki siitä, minkälaisen määrän
ruokaa ns. jämäosista voi saada. Vasemmalla on
kukka- ja parsakaalin varsipaloja ja kukkakaalin lehtiä.